- Jeanne Meijs.


fotograaf: Hape Smeele

 
 
Jeanne Meijs werd in 1951 geboren.  

 
Antroposofie
Als Jeanne 28 jaar is ontmoet ze de antroposofie. De antroposofische studie blijkt een antwoord te zijn op haar al jarendurende zoektocht naar inhoudelijke oriëntatie op levensbeschouwelijk gebied. Met een diep ontroerende herkenning in de woorden van Steiner voor wat betreft haar werk. Het beeldende opvoeden, de ontwikkeling van het innerlijke beeldende vermogen van de mens, de combinatie van het denken met diep ervaren en hartekrachten zijn voor Jeanne de ankerpunten in de antroposofie. 

 
Boeken
In 1988 besloot ze een klein boekje te schrijven over haar actief beeldende therapie die ze met veel succes in praktijk bracht.
Het boekje werd een boek en De diepste kloof, spel en verhaal als hulp voor kinderen met problemen, verscheen bij uitgeverij Christofoor in 1993.
In 1996 verschijnt het tweede boek: Puberteit, een smalle weg naar innerlijke vrijheid. De Puberteit is eveneens vertaald in het Duits en daar enkele malen herdrukt. Een Franse vertaling verscheen in 2009 en later ook nog een Engelse vertaling. In Nederland wordt het boek De Puberteit vele malen herdrukt.
Het derde boek: De Puberteit voorbij, verschijnt in 1999, al snel gevolgd door De Tovermuts. Later verschijnen twee boeken waarin veel van haar lezingen zijn opgenomen: Opvoeden in de 21e eeuw en Menswaardig opvoeden. Voor vertalingen: zie "Home". 

Liefde en seksualiteit verschijnt in oktober 2006. Het sprookje Eros en Fabel geschreven voor kinderen volgt in september 2007. In september 2008 volgt nog het boek: Kinderwens. In november 2012 volgt het boek Wriemeltenen en in maart 2014: Cirkel van Leven. 
 

In de periode 1988 - 2015 heeft Jeanne honderden lezingen gehouden in het hele land en enkele in Duitsland.

 

Vereniging voor actief beeldende therapeuten Sampo

Na enkele vragen van andere therapeuten besluit Jeanne in 1992 haar therapeutische inzichten en ervaringen over te dragen. Dat kan alleen individueel vindt Jeanne. Want ieder mens heeft maatwerk opvoeding en dus ook maatwerk opleiding nodig.

 

 

Op 21 januari 1998 wordt een eigen vereniging voor actief beeldende therapeuten opgericht. De Sampo is geboren. De naam "Sampo" verwijst naar het mythische epos Kalevala, dat de Finse wijsheid in zich draagt.    

 

De Sampo verzorgt sinds 2004 de opleiding tot actief beeldende therapeut.

 

deze website is voor het laatst bijgewerkt op 7 mei 2018

177507 bezoekers (275648 hits) sinds 25-4-2007